Mobiele Telefoon Kopen
Mobieletelefoonkopen.nl - Alle benodigde informatie over het kopen van een Mobiele Telefoon!

Abonnement Mobiele Telefoon

Abonnement Mobiele Telefoon

Mobiel bellen binnen EU goedkoper

Mobiel bellen binnen de Europese Unie is sinds het weekeinde goedkoper geworden. Dat geld zowel voor prepaid bellers als voor mobiele telefoon abonnementen. Alle grote telefoonbedrijven in Nederland hebben nu hun tarieven verlaagd, ook al hebben zij daar nog tot 1 oktober de tijd voor.

Mobiel bellen vanuit de EU-landen volgens het 'eurotarief' kost nu maximaal 58 cent per minuut, gebeld worden 29 cent. Bij het passeren van de grens sturen telecombedrijven voortaan gratis een sms met de nieuwe tarieven. De nieuwe prijzen gelden niet voor sms en mobiel internet binnen Europa en ook niet voor telefoonverkeer buiten de Europese Unie. Het blijft bijvoorbeeld oppassen met bellen van en naar Noorwegen en Zwitserland, landen die weliswaar binnen Europa liggen, maar buiten de EU vallen. Sommige bedrijven hanteren daarvoor wel het eurotarief en andere weer niet.

Ook komt hiermee geen einde aan de wirwar van telefoontarieven. Telecombedrijven kunnen bellen binnen Europa onderbrengen in een apart abonnement, waardoor de tarieven toch weer hoger kunnen uitvallen.

De tariefsverlaging is opgelegd door de Europese Commissie. Het is een eerste stap. In de toekomst moeten telecombedrijven voor het doorgeven van een buitenlands gesprek in principe hetzelfde vragen als zij nu doen voor een gesprek dat afkomstig is van een abonnee van een binnenlandse concurrent. Mobiel bellen binnen de Europese Unie is goedkoper geworden. De nieuwe tarieven gelden nog niet voor sms en mobiel internet binnen Europa.

Tips bij het Kopen | Contact | Relevante websites | Mobiele Telefoon Kopen
Copyright © Mobiele Telefoon Kopen