Mobiele Telefoon Kopen
Mobieletelefoonkopen.nl - Alle benodigde informatie over het kopen van een Mobiele Telefoon!

GSM Abonnementen

GSM Abonnementen

Bellen met een GSM Abonnement

Bellers die veel bellen en het lastig vinden om steeds beltegoed op te waarderen, kunnen kiezen voor een GSM abonnement. Een abonnement is een contract voor 1 of 2 jaar met een telecomprovider, waarin u maandelijks een vast bedrag betaalt om van mobiele diensten gebruik te maken. Vaak koopt u vooraf een belbundel of minutenbundel in, wat bij veel (Nederlandse) providers ook het totale bedrag van het abonnement omvat. Belt u de minutenbundel geheel op, dan heeft u dus geen abonnementskosten.

GSM abonnementenEr zijn veel verschillende belbundels en elke provider gaat er op zijn eigen manier mee om. Er zijn ook providers (voornamelijk in België) die niet met minutenbundels werken, maar een vast abonnementsbedrag per maand vragen en daar bovenop het minuuttarief rekenen voor elk gesprek of de prijs van elke dienst die u gebruikt.

Door al deze constructies is het erg moeilijk om de beste optie te kiezen. Omdat het bereik van alle netwerken elkaar dicht benadert is het veel verstandiger af te gaan op de maandelijkse kosten die u moet maken om het abonnement te mogen gebruiken. Bellen met een minutenbundel is zeer ideaal. U koopt een vast aantal minuten per maand in, die u geheel op kunt maken zonder dat uw rekening er hoger door wordt. Omdat het een abonnement is mag u ook meer bellen dan de minutenbundel, u betaalt dan meestal een starttarief en in sommige gevallen een iets hoger beltarief dan het (omgerekende) tarief voor het bellen binnen de bundel.

Elke maand krijgt u een rekening in de brievenbus met daarop standaard de vooraf ingekochte belminuten voor de volgende maand, óf het abonnementsbedrag voor de volgende maand en de extra kosten over de afgelopen maand als gesprekken boven de minutenbundel of andere gebruikte diensten. Meer informatie over het vergelijken en kiezen van een GSM Abonnemnet vindt u op deze pagina.

Aanbieders van GSM abonnementen

In Nederland zijn vijf GSM providers, te weten: Vodafone, KPN, T-Mobile, Orange en Telfort. In België zijn drie GSM providers, te weten Proximus, Mobistar en Base. Alle netwerken hebben een vergelijkbaar bereik. Het éne netwerk heeft hier een gat in de dekking, een ander netwerk weer op een andere plaats. Bij het kiezen voor een provider is het dus belangrijk dat u let op het bereik in uw woonomgeving, aangezien u zich daar vaak zal bevinden.

Pas op voor Onverwachtse Hoge Kosten

Aangezien u met een abonnement onbeperkt kunt bellen, kunt u ook aardig wat kosten maken zonder dat u dat door hebt. Het is dus verstandig om na het afsluiten van een abonnement de klantendienst van uw provider te bellen om de belmaand op te vragen. Eén keer per maand wordt namelijk op een bepaalde datum (en dat verschilt per abonnee) een nieuwe belbundel toegekend, de zogenaamde "Belmaand". De meeste telefoons beschikken over minuten tellers. Als u telkens de minutenteller in uw telefoon reset aan het begin van een nieuwe belmaand, kunt u altijd zien hoeveel minuten u al heeft gebeld en een simpel rekensommetje kan dan ook aangeven hoeveel minuten u nog over heeft.

Tips bij aanschaf van een GSM Abonnement

Als u een GSM abonnement wilt aanschaffen, raden wij u aan om de volgende punten goed door te nemen:

1) Sluit een abonnement bij voorkeur maar voor één jaar af. Wanneer uw abonnement te hoog blijkt te zijn (meer minuten dan u gebruikt) zit u er maar één jaar aan vast. De meeste providers proberen u met een aantrekkelijk aanbod voor 2 jaar binnen te halen.

2) Vergelijk de tarieven van elke provider en vooral de maandbedragen die u moet betalen. Vaak scheelt het euro's per maand als u kiest voor een andere provider dan de standaard "KPN", "Vodafone" of "Proximus" netwerken.

3) Toestelkeuze is lastig, vooral als u niet weet wat toestellen kunnen. Laat u niet overrompelen door een verkoper en u een toestel aanpraten, maar probeer zelf een toestel te vinden die aan uw eisen voldoen. Let daarbij vooral op standby en spreektijd, robuustheid (is de telefoon stevig) en functionaliteit. Let bij functionaliteit op de functies die het toestel heeft, koop geen toestel dat veel meer functies heeft dan u nodig heeft, want dat is pure geldverspilling.

4) Tot slot krijgt u (in Nederland) bij aanschaf korting op uw toestel, in veel gevallen krijgt u de telefoon zelfs helemaal gratis. Laat u niet van de wijs brengen als de verkoper u een telefoon gratis aanbiedt bij een tweejarig abonnement, want meestal kost een toestel bij een éénjarig abonnement ook maar een prikkie.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

De opzegtermijn van uw abonnement is afhankelijk van de geldende voorwaarden op het moment dat u het contract aangaat. Hierdoor is het mogelijk dat bij een zelfde provider verschillende opzegtermijnen bestaan. Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met uw provider.

Indien u uw nummer wilt behouden moet u bij uw huidige provider aangeven aan dat u nummerbehoud wenst, zodra u het abonnement opzegt. Een andere mogelijkheid is om uw abonnement eerst om te laten zetten naar een prepay. Zodra het nummer is omgezet, vraagt u uw nieuwe abonnement aan. Hierdoor voorkomt u onnodige dubbele abonnementskosten.

Opzeggen van het abonnement dient bij alle providers schriftelijk gedaan te worden (samen met kopie van uw identiteitsbewijs). Wij adviseren u het adres te gebruiken dat op uw facturen staat en de brief aangetekend te versturen.

De opzegtermijnen per provider:

Hulp Bij Het Zoeken Van Een Goedkope GSM

Goedkope GSM
Tips bij het Kopen | Contact | Relevante websites | Mobiele Telefoon Kopen
Copyright © Mobiele Telefoon Kopen