Mobiele Telefoon Kopen
Mobieletelefoonkopen.nl - Alle benodigde informatie over het kopen van een Mobiele Telefoon!

GSM Kopen

GSM Kopen

GSM Abonnement of Prepaid

Het verschil tussen bellen met een abonnement en bellen met een prepaid kaart
Voor veel bellers is het nog altijd lastig om te bepalen wat voor hen voordeliger uitkomt, namelijk een abonnement of prepaid kaart. Hieronder vindt u meer informtaie hierover.

Abonnement of Prepaid GSM Prepaid
Als u voor een prepaid kaart kiest, dient u steeds van te voren beltegoed te kopen. U kunt bijvoorbeeld als u van te voren €10 euro beltegoed koopt, voor €10 euro bellen en daarna moet u uw beltegoed weer opwaarderen. Indien u niet zo veel belt, raden wij u aan om een prepaid kaart aan te schaffen. U komt zo namelijk goedkoper uit doordat u slechts betaalt wat u belt.

Een ander voordeel hiervan is dat u geen vaste maandelijkse abonnementskosten betaalt. Hou wel rekening met het feit dat u met een prepaid kaart meestal niet in het buitenland kunt bellen. Bij sommige providers is het echter mogelijk om uw telefoon te upgraden waardoor het mogelijk wordt om ook in het buitenland te bellen.

Abonnement
Voor een abonnement betaalt u een vast maandbedrag en een relatief laag bedrag voor de hoeveelheid gebelde minuten. Bij een aantal abonnementen krijgt u iedere maand een vast aantal vrije belminuten. Bellers die veel bellen en het lastig vinden om steeds beltegoed op te waarderen, kunnen kiezen voor een GSM abonnement. Wel raden wij u aan om goed in de gaten te houden hoeveel minuten u per maand belt om niet het aantal belminuten te overschrijden en om makkelijk in te schatten welk abonnement het meest geschikt voor u is.

Wat betekent het als een Mobiele Telefoon een Simlock bevat?

Bij het kopen van een mobiele telefoon komt het vaak voor dat uw mobiele telefoon een simlock bevat. Een simlock zorgt ervoor dat u uw mobiele telefoon alleen kunt gebruiken in combinatie met een simkaart van de telefoonprovider waar u uw abonnement heeft afgesloten. Als u bijvoorbeeld een Vodafone simlock heeft op uw mobiele telefoon, dan accepteert uw toestel alleen een vodafone kaart.

Voor het handhaven van een simlock wordt meestal een periode van een jaar gehanteerd. Na deze periode kunt uw mobiele telefoon simlockvrij maken, waardoor het toestel te gebruiken is met elke gewenste simkaart, van elke gewenste provider.

Een simlock kunt u verwijderen door gebruik te maken van een code, die u kunt opvragen bij uw provider. Als u wilt weten of het door u gewenste toestel voorzien is van een simlock, informeer hier dan naar bij uw leverancier of telefoonprovider.

Waar dien ik nog meer rekening mee te houden als ik een GSM koop?

Stand-by tijd en gesprekstijd
Bij de aankoop van een mobiele telefoon is het ook verstandig te letten op de stand-by tijd en de gesprekstijd. De stand-by tijd is de tijd voordat de batterij leeg is, wanneer de telefoon aanstaat, maar er niet mee gebeld wordt. De gesprekstijd is de tijd waarmee met een volle batterij gebeld kan worden.

De huidige generatie batterijen zijn kleiner en kunnen meer stroom leveren. Een kleurenscherm, groot intern geheugen en het gebruik van de telefoon naast bellen en sms’en hebben invloed op de stand-by tijd. Zo gingen telefoons vroeger ruim een week mee, zo is het bij de nieuwste modellen vaak nodig deze elke 2 dagen op te laden. De adapters en laadmodules zijn een stuk efficiŽnter geworden en de meeste telefoons zijn binnen enkele uren volledig opgeladen.

Hulp Bij Het Zoeken Van Een Goedkope GSM

Goedkope GSM
Tips bij het Kopen | Contact | Relevante websites | Mobiele Telefoon Kopen
Copyright © Mobiele Telefoon Kopen