Mobiele Telefoon Kopen
Mobieletelefoonkopen.nl - Alle benodigde informatie over het kopen van een Mobiele Telefoon!

Losse GSM Toestellen

GSM Toestellen

Voordat u een losse GSM Toestel gaat vergelijken

Voordat u een losse GSM Toestel koopt, dient u op de volgende punten te letten:

1)  Het GSM toestel dient Simlockvrij te zijn.
Een simlock zorgt ervoor dat u uw mobiele telefoon alleen kunt gebruiken in combinatie met een simkaart van één telefoonprovider. De meeste aanbieders bieden de laatste jaren simlockvrije toestellen aan. Toch zijn er nog aanbieders die dat niet doen. U dient dus goed op te letten of er bij staat vermeld dat het toestel simlockvrij is, tenzij u wenst een toestel met simlock aan te schaffen van dezelfde provider als uw simkaart.

Losse GSM toestellen 2)  Minimaal 1 jaar fabrieksgarantie;
Veel mensen gaan er automatisch vanuit dat vrijwel alle GSM aanbieders garantie bieden. Helaas zijn er de laatste tijd steeds meer aanbieders die geen of voor een kortere periode garantie aanbieden. De consument krijgt dan wel extra korting bij aanschaf van het toestel. Dit gebeurt vooral bij aanbieders van losse GSM toestellen die hevig met elkaar aan het concurreren zijn. De consumentenbond raadt dit soort scherpe aanbiedingen zonder garantie sterk af, omdat het voor de consument meestal in het nadeel zal verlopen.

3)  Vergelijk GSM toestellen inclussief accu en laadsnoer.
Wees er altijd op alert dat het toestel dat u vergelijkt voorzien is van een accu en laadsnoer. Er zijn aanbieders op het internet die het toestel zonder accu en laadsnoer verkopen. U krijgt dan een paar stappen verder de mogelijkheid om die er los bij te kopen. Bij het vergelijken dient u dus altijd de prijzen van GSM toestellen inclusief accu en laadsnoer met elkaar te vergelijken. Zo voorkomt u de schijn dat een aanbieder die het toestel zonder accu en laadsnoer verkoopt goedkoper lijkt.

4)  Let op de stand-by en gesprekstijd van het GSM toestel
Bij de aankoop van een gsm toestel dient u te letten op de stand-by tijd en de gesprekstijd. De stand-by tijd is de tijd voordat de batterij leeg is, wanneer de telefoon aanstaat, maar er niet mee gebeld wordt. De gesprekstijd is de tijd waarmee met een volle batterij gebeld kan worden.

De huidige generatie batterijen zijn kleiner en kunnen meer stroom leveren. Een kleurenscherm, groot intern geheugen en het gebruik van de telefoon naast bellen en sms’en hebben invloed op de stand-by tijd. Zo gingen telefoons vroeger ruim een week mee, zo is het bij de nieuwste modellen vaak nodig deze elke 2 dagen op te laden. De adapters en laadmodules zijn gelukkig wel een stuk efficiënter geworden waarbij de meeste telefoons binnen enkele uren volledig opgeladen zijn.

Laatste GSM Trends

GSM Trends
Tips bij het Kopen | Contact | Relevante websites | Mobiele Telefoon Kopen
Copyright © Mobiele Telefoon Kopen