Mobiele Telefoon Kopen
Mobieletelefoonkopen.nl - Alle benodigde informatie over het kopen van een Mobiele Telefoon!

Laatste Trends Mobiele Telefoon

GSM Trends

Nieuw: GSM toestel dat voorleest van papier

Laaggeletterden kunnen voortaan met hun mobiele telefoon gedrukte teksten laten voorlezen. Met de introductie van de k-Reader wordt hun zelfredzaamheid een stuk groter. k-Reader is slimme software voor de mobiele telefoon, waarmee het mogelijk is tekst van papier te laten voorlezen.

GSM Toestel dat kan lezen Het GSM toestel is voorzien van de nieuwste software voor tekstherkenning en tekst-naar-spraak. Een foto van een document of krantenartikel wordt door het GSM toestel nagenoeg foutloos omgezet in tekst, die vervolgens hardop wordt voorgelezen. In het scherm wordt het woord dat wordt voorgelezen met een kleurmarkering getoond. Dat geeft mensen met leesproblemen extra houvast.

K-Reader is vooral een doorbraak voor mensen met leesproblemen zoals dyslexie of laaggeletterdheid. Het GSM toestel kan overal en altijd worden toegepast: thuis, op het werk, in winkels of op reis. Door het luisterend lezen van brieven, nota's, folders, bijsluiters, productinformatie, werkinstructies of artikelen uit tijdschriften kunnen mensen die niet of niet goed kunnen lezen de inhoud toch begrijpen. Zelfs affiches of informatieborden kunnen worden voorgelezen. Als je het oordopje gebruikt, merkt niemand er iets van.

De k-Reader software wordt geïnstalleerd op de Nokia N82 GSM. De software is los te koop of met de Nokia N82. De software wordt nog doorontwikkeld voor toepassing op andere mobiele telefoons

Bioscoopfilms reserveren via de mobiele telefoon

De Nederlandse vestiging van de bioscoopketen brengt een gratis programma op de markt waarmee filmfans van alle Pathé-theaters kunnen zien waar welke film hoe laat draait. Met een enkele klik op de telefoon kunnen films gereserveerd worden.

Het mobiel reserveren van een film gaat vooralsnog door vanuit het programma een 0900-nummer te bellen. "Maar in 2008 wordt er een directe koppeling met internet gemaakt", zegt Rogier van Duyn. Van Duyn is commercieel directeur van het Haagse bedrijf Sharewire.

Sharewire levert de technologie achter de mobiele Pathé-catalogus. Deze zogeheten Mobicat-technologie, begin 2007 gelanceerd, maakt het uitgevers van films, muziek en andere digitale producten mogelijk om in een aparte browser uitgebreide en actuele productinformatie te verspreiden. De catalogi worden via een mobiele internetverbinding bijgewerkt.

Het Haagse bedrijf, dat in februari een kapitaalinjectie van 1,2 miljoen euro kreeg van Main Capital, opende onlangs een verkoopkantoor in Londen. Daarmee wil het zich zichtbaarder maken op de Europese mediamarkt.

RTL Nieuws brengt dit najaar een telefoonprogramma op de markt op basis van Mobicat-technologie. Van Duyn hoopt binnenkort ook met twee andere grote Nederlandse uitgevers vergelijkbare contracten te tekenen. Namen van deze partijen houdt hij voor zich.

Tv kijken op de mobiele telefoon nog niet zo populair

De mogelijkheid om live tv te kijken op een mobiele telefoon is bij 62% van de Nederlandse huishoudens bekend. De belangstelling om de mogelijkheid te benutten is echter laag. Slechts 6% van de mobiele bellers heeft daadwerkelijk interesse in live tv op de telefoon. Dit blijkt uit de Ernst & Young Mediabarometer die vandaag verschijnt.

Ernst & Young verricht in samenwerking met Synovate/Interview NSS vier keer per jaar een meting onder ruim 2000 respondenten om de ontwikkelingen in de dynamische media- en entertainmentmarkt op de voet te volgen. 1 op de 5 personen die in het bezit is van een mobiele telefoon heeft een UMTS-telefoon waarmee de beller videobeelden via het internet kan bekijken of met een speciaal abonnement van de provider live tv kan kijken. Van die groep kijkt bijna de helft (47%) wel eens videobeelden op de mobiel. Vooral amateurbeelden, zoals op You Tube te zien zijn, en humoristische filmpjes zijn populair. Gemiddeld kijkt men 15 minuten per keer, dit komt in de buurt van de 20 minuten die bellers zonder UMTS denken te gaan kijken.

Live tv staat nog in de kinderschoenen; slechts 2% van de UMTS-gebruikers kijkt wel eens live tv. Van de groep mobiele bellers die geen UMTS-telefoon heeft, geeft bijna de helft aan interesse te hebben om videobeelden over nieuws en sport op de mobiel te bekijken. Dit beeld komt niet overeen met de huidige gebruikers van UMTS. Deze groep kijkt vooral naar amateurbeelden en humoristische filmpjes.

"Gezien de grote interesse in videobeelden over nieuws en sport, ligt een grote groei qua interesse in live tv in de lijn van verwachtingen," aldus Frank Blenderman van Ernst & Young.

Laatste GSM Trends en Ontwikkelingen

Tips bij het Kopen | Contact | Relevante websites | Mobiele Telefoon Kopen
Copyright © Mobiele Telefoon Kopen