Mobiele Telefoon Kopen
Mobieletelefoonkopen.nl - Alle benodigde informatie over het kopen van een Mobiele Telefoon!

Mobiele Telefoon Prepaid

Mobiele Telefoon Prepaid

Algemene informatie over Prepaid bellen

Prepaid bellen is handig voor mensen die niet houden van een torenhoge rekening achteraf en voor mensen die vooral bereikbaar willen zijn en zelf niet veel bellen. Het is vooral aanbevolen voor mensen die minder dan €10 euro per maand bellen. Als u meer dan €10 euro belt, is het verstandiger om een voor u geschikte GSM abonnement te kiezen. Als u prapaid belt, betaalt u letterlijk vooraf. U koopt vooraf uw beltegoed en dat tegoed gaat u gebruiken. Is uw beltegoed op dan kunt u niet meer bellen of berichten verzenden.

Prepaid BellenZo voorkomt u een torenhoge rekening achteraf. Als uw beltegoed op is, dient u deze weer op te waarderen. De meest gebruikelijke manier om op te waarderen is met een zogenaamde opwaardeerkaart. Een opwaardeerkaart is een plastic kaart die in een winkel te verkrijgen is met daarop een opwaardeercode. Wanneer uw beltegoed op is kunt u bellen naar uw provider (dit is gratis) en de code van de opwaardeerkaart intoetsen. Op die manier stort u weer geld op uw kaart en kunt u weer bellen en berichten verzenden.

Prepaid bellers moeten ervoor zorgen dat zij hun nummer kunnen behouden. Wanneer uw beltegoed namelijk enige tijd € 0 is vervalt uw nummer en is het ook niet meer mogelijk om nog op te waarderen. Uw beltegoed wordt niet alleen € 0 door het verbruiken van het beltegoed zoals door te bellen of berichten te verzenden.

Er is ook een zogenaamde houdbaarheidsdatum na het opwaarderen. Dit is bij elke provider verschillend. Bij de een is uw beltegoed na een half jaar verlopen, bij de ander pas na een jaar. Bij de een is het onbeperkt en bij de ander is het onbeperkt mits u gebruik maakt van de diensten. Vooral wanneer u weinig belt moet u daar extra rekening mee houden.

Verhuizen naar een andere Provider

Hoe verhuist u naar een andere provider:

1. Vul het nummerbehoudformulier dat op de site van uw provider is te vinden.
2. Neem een kopie van een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart).
3. Neem een kopie van je meest recente bankafschrift. Dit ter controle van je adresgegevens.
4. Stuur deze 3 papieren naar de nummerbehoud afdeling van je nieuwe provider (zie website provider).
5. U krijgt binnen 10 dagen bericht over de ingang van je oude nummer.
6. U ontvangt een nieuwe SIMkaart met uw oude vertrouwde nummer. Zet deze in je telefoon en bellen maar!

Wat zijn de voorwaarden:

1. Uw nieuwe provider mag maximaal € 9 administratiekosten in rekening brengen voor de nieuwe SIMkaart. Indien de provider administratiekosten vraagt worden deze van je beltegoed afgetrokken.
2. Uw nummer dient nog actief te zijn bij u oude provider. Uw nummer is nog actief indien uw abonnement nog loopt of indien uw prepaid SIMkaart nog geldig is. Uw nieuwe provider zal uw oude nummer opzeggen bij u oude provider.
3. Let er op dat uw beltegoed bij oude provider gaat vervallen.
4. Indien u uw oude toestel wilt gebruiken moet deze SIMlockvrij zijn.
5. U mag het meegeleverde SIMkaart van uw nieuwe pakket nog niet gebruiken.
6. Stuur het formulier binnen 7 dagen na aankoop op naar de nieuwe provider.
7. U moet er rekening mee houden dat het nummerbehoud maximaal 10 dagen mag duren. Uw nummer dient dus nog minimaal 10 dagen geldig te zijn. De 10 dagen gaan overigens pas in wanneer het aanvraag formulier is aangekomen bij uw nieuwe provider. Voor alle zekerheid is het aan te raden uw oude provider te informeren over uw nummerbehoud aanvraag.

Tips bij het Kopen | Contact | Relevante websites | Mobiele Telefoon Kopen
Copyright © Mobiele Telefoon Kopen